14 Ağustos 2015 Cuma

OTACI KOLAY TARAMA SPREYI


Uzun süre saçı ıslak taramak iyidir düşüncesi ile yaşayıp işin daha kötüsü sürekli uygulamaşımdır. Mantık olarak kuru saç daha kolay kırılır gibi bir düşüncem vardı. Saç için en büyük hatanın ıslak taramak olduğunu öğrendikten sonra bu hatayı yapmıyorum. Duş sonrası; asla saç diplerine sıkıp saçı ağırlaştırıp yağlandırmadan sadece saç uçlarına sıkarak saç açıcı spreylerden yardım alıyorum. 


Özellikle saç açıcı uygulanmak zorunda kaldığım saç boyama işlemlerinden sonra oluşan yıpranmalardan sonra tarama spreylerini sürekli kullanıyorum. Son gittiğim kuaförün "saçlarınız oldukça sağlıklı, hiç kırık yok, sadece uçlarda hafif incelmeler var, o da zamanla olan durum olduğu için çok doğal" sözüyle iyi ki durulanmayan saç kremleri, saç maskeleri, tarama spreylerini saç bakım rutime dahil etmişim demekten alamıyorum kendimi. Otacı kolay tarama spreyi de bu rutinimde kendine yer bulmuş ürünlerden sadece bir tanesi :)) 

Dipnot: Adamcağız saçlarımda hiç kırık aldırmadığımı duyunca şaşkınlığı bi kat daha artmıştı :) 

Kırık aldırma huyum hiç yoktur, felsefem ya hep ya hiçtir :) belime kadar olan saçlarımı kısacık kestirip uzun süre DÖNME 'den hallice ortalıkta gezdiğimi bilirim :))  Zavallı kuaför bile şaşırmıştı; "bari omuz hizasında keseyim" demişti. 


Konumuza dönecek olursak; içeriğinde alkol, silikon, boyar madde yok. Bitkisel özlerden oluşuyor. Duş sonrası suyu alınmış, nemli saçımın sadece uçlarına 2-3 fıs sıkıp saçlarımı kendi halinde  kurumaya bırakıyorum, çok mecbur kalmadıkça makina ile hiç kurutmam saçlarımı. Sevmediğim yönü; Yağlı yapısı. Uygulama sonrası ellerden temizlemek biraz sıkıntılı olması ve hoşuma gitmeyen kokusu. Neyse ki kokusu bir süre sonra uçuyor. Bitince yenisini alır mıyım? Hayır almam, yeni çıkan ürünleri deneyip onlara şans tanırım. 

Sevgiler :) 

2 yorum :

  1. ben de saçımı hep ıslak tararım ama benim saçım hep kısa olduğu için çok bir zarar görmüyorum bir de tabi mutlaka bir bakım kremi durulanmayan sıvı krem falan kullanıyorum..

    YanıtlaSil
  2. ben hiç kullanmadım ama saç ürünlerinden şu sıralar korkuyorum

    YanıtlaSil