12 Ağustos 2015 Çarşamba

BIODERMA SEBIUM TEMİZLEME JELİ

Cilt bakımının ilk ve en önemli aşaması temizlik ayağında yıllardır tereddütsüz kullandığım ürün Bioderma Sebium jel, normalde kurudan karmaya dönük fakat yaz aylarında karmadan yağlıya dönen cildime iyi gelen temizleyiciler arasında. Cildimde sivilce sorunum çok şükür yok. Elimdeki diğer temizleyicilerimle dönüşümlü olarak kullandığımdan dolayı mıdır bilmiyorum ama özellikle burun kenarlarımda kuruma, pul pul dökülme sorunları ile karşılaşmadım. 



Cildin doğal nem ve yağlarını da kaybetmemek adına cilt bakım rutinim temizleme/tonikleme/nemlendirme şeklinde. Aşırı yağlı cildim olmaması en büyük şansım olsa gerek yağ dengeleyici jel/krem vs. kullanma zorunluluğum yok. 


Diğer temizleyicilerimle dönüşümlü kullandığım için her birine 3-4 günde 1 sıra geldiği için 500 ml. dev boyu ile bana çoooookkk uzun süre yeterli geliyor. Bioderma'nın sık sık yaptığı hediyeli kampanyalar ile tereddüt etmeden stoklanabilecek güzellikte bir temizleyici. Rahat kullanım açısından pompalı ambalajı da bir avantaj ama tam pompa hareketi yerine yarım pompa sıkmayı kolay kolay beceremiyorum. Tek pompa ile gelen ürün benim cildime fazla oluyor. Cilt temizliğini sabah hafif köpük ürünlerle geçiştirip, akşam makyaj temizliği sonrası; önce misel solüsyon sonra temizleme jeli rutini şeklinde yapıyorum. Akşamdan sabaha cildin ürettiği yağ/nemi kaybetmemek adına sabahları çok yormuyorum cildimi. 



Sevgiler :)) 

2 yorum :