24 Mayıs 2014 Cumartesi

CLARISONIC MİA 2 İLE AŞKIM BAŞLADI


Uzun zamandır alsam mı almasam mı diye düşündüğüm bu bebeği, yalan olmasın ya yılbaşı ya da sevgililer günü indirimleri zamanında almak için doğruca Sephora 'ya yol aldım. (arkadaşımın %20 indirimli aldığını öğrenmemin etkisi büyük oldu, ama ne fayda)  sözü uzatmaya gerek yok, sonuç olarak Sephora'dan alamadım ve  yurt dışına diktim gözlerimi :)) Bundan sonrası için de yedek başlıklarını da asla Sephora'dan almayacağım orası kesin. 

Nisan ayında tatile gelecek arkadaşıma getirmesi için sipariş verdim, amazon.com maceramız başladı ve güzel sonuçlandı :))



Clarisonic Mia 2 patentli sonic teknolojisi kullanmaktadır ve cildi elle yıkamaya göre 6 kat daha iyi temizlediği klinik testlerle kanıtlanmıştır. Sanıldığının aksine fırçası dönerek çalışmıyor, sadece ortadaki kısım titreşiyor. Saniyede 300 titreşim yaparak etkili temizlik gerçekleştirdiğini söylüyor, ben makinanın yalancısıyım :)) 






Paketin içerisinden; hassas temizleme başlığı ile birlikte Mia 2, evrensel şarj cihazı, (benimkinden Türkiye prizlerine uygun ek aparat da çıktı)  deneme boyu temizleme jeli ve seyahatlerinizde kullanacağınız koruyucu özellikli sert plastikten yapılmış seyahat çantası çıkıyor.  




Kullanmadan önce 24 saat kadar şarj edilmesi tavsiye ediliyor, bu tavsiyeye kimsenin uyabildiğini sanmıyorum ben :)) elime geçtiği gün akşam eve kendimi zor attım denemek için. İlk kullanımdan sonra yaklaşık 24 saat kadar şarjda bıraktım.  Şarj olayını çözmem de birazcık komik oldu. Bir elimde şarj ünitesi diğer elimde Mia kala kaldım. Alttan üsten sağdan soldan bakıyorum herhangi bir delik, diş vs. yok :)) meğersem şarj aletini resimdeki gibi içten mıknatıslı olan kısıma tutturmak gerekiyormuş, ordan şarj ediyormuş kendini, böyle bişey de görmedim demem artık :)) 

Şarj ömrü de oldukça uzun. Benim elime 23 Nisan'da geçti, o gün bugündür neredeyse günde 2 kez kullandım, 20 gün kadar dayandı şarjı. 



Gelelim kullanım şekline; Öncelikle kendi temizleme jelini kullanmak tabii ki şart değil. Kendi yüz temizleme jelinizi de kullanabilirsiniz. Yalnızca peeling özellikli- pütürcüklü olmaması gerekiyor, yüzünüzü çizmemek adına. Makina kendisi yeteri kadar derinlemesine temizlik yapıyor zaten. 

20 sn. alın, 20 sn. burun-çene 10 'ar sn. yanaklar olmak üzere 1 dk. çalışıyor. Ayarlı süreler bitince normal titreşimden daha yoğun titreşim göndererek sıradaki bölgeyi temizlemeye başla şeklinde uyarıyor. 1 dk. sonunda da otomatik olarak duruyor.  İlk kullanımlarımda 1 dk yetmez diye birazcık fazla uyguladım, anında dudak çevrem pul pul kurumaya başladı. Hemen döndüm bu yanlıştan. 

İlk olarak güzelce makyajımızı siliyoruz. Mia'dan önce sildik temizledik, bi kez de elimizle köpürtüp foşurdattık mı hoopp temizlik bitmiştir diyerek, yaşantımıza devam ediyorduk.  Ama Mia'dan sonra olanları ise resimler gayet net anlatıyor :( 

Duşta kullanıma da uygun fakat ben henüz duşta kullanmaya kıyamadım. 

Her kullanım sonunda fırçasını çıkarıp, artık ihtiyaç duymadığım peeling etkili temizleme jellerimle yıkamayı ihmal etmiyorum, sonuçta yüzümü temizliyorum, yüzümü temizlediğim jeller ile fırçalarımı da (makyaj fırçaları dahil)  gönül rahatlığıyla temizliyorum. 

Temizlik sonrası kullandığım gece kremleri ve serumlarının etkisini daha fazla görmeye başladım. Cildime yaptığım en büyük yatırım olarak görüyorum. 






1 yorum :

  1. harika gerçekten güle güle kullanın bende çok düşünüyorum ama bir türlü cesaret te edemedim açıkcası zaten sephora falan yok Edirne de istesemde nasıl alacağım bilmem:))

    YanıtlaSil